Het familietoernooi, 20 oktober 2019

“Ach, eigenlijk zijn we allemaal familie” zo sprak één van de deelnemers aan het familietoernooi na zijn ronde. En als je maar ver genoeg door redeneert klopt dat ook wel. Feit is dat het bij Holthuizen de laatste jaren niet meer lukt is om uitsluitend familieleden op de been te brengen, voor deze  wedstrijd, die vroeger het Ouder-Kind toernooi heette. Terwijl de ouders veelal nog in Roden spelen zijn de kinderen vaak over het hele land, en soms nog verder, verspreid geraakt. Lastig om dan nog samen een wedstrijd te spelen, en dat is de reden, dat het toernooi nu ook open staat voor andere familierelaties, óf helemaal géén familierelatie. Uiteindelijk is het doel van het Familietoernooi om geld in het laatje te brengen voor het Jeugdsportfonds (een fonds dat contributies voor sportclubs betaalt voor kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen). En dat is nog redelijk gelukt, want uiteindelijk waren er 28 deelnemers, die allemaal 10 euro inlegden.

Vanaf 10 uur ging men de baan in. De spelvorm was greensome stableford, waarbij beide partners afsloegen, dan de beste bal kozen en vervolgens om en om verder speelden. Normaalgesproken levert dit fantastische stableford-scores op, maar deze dag was de baan nat, en de rough hoog. De deelnemers kwamen er al gauw achter dat de ballen niet meer zo ver vlogen als in de zomer, en dat het onverstandig was om de foregreen aan te spelen (zoals men de afgelopen maanden gewend was), omdat de bal daar dan bleef hangen. En zeker als de green hoog werd aangespeeld, lag de bal onmiddellijk stil. Vaak in zijn eigen pitchmark.

Maar goed, het weer was prima – een redelijke temperatuur, droog en geen wind – en het gezelschap was natuurlijk uitstekend. Leuk was het dat Harrie en Ali speelden met hun kinderen, Sasja en Rick. Dat Sasja het nog niet verleerd was bleek wel weer; ze maakte een geweldige longest drive bij de dames. En Sasja en Harrie van der Es werden ook de winnaars van het familietoernooi met 35 stablefordpunten. Sietze Arends en Anita Prins bezetten de tweede plaats met 32 punten. De netto prijzen gingen naar de nummers drie (Jan Willem en Daniëlle Braams) en vier (David en Leon Suk). Leon had ook de longest drive bij de heren. Net als bij de dames een longest waar de oudere clubleden alleen maar van kunnen dromen. De jeugd heeft de toekomst!

Het bleef nog lang gezellig in het clubhuis, waar inmiddels heel wat jong grut rondliep. En hoe Harrie het na zijn ronde voor elkaar kreeg weten we niet, maar hij serveerde ook nog heerlijke kroketten bij de borrel. We kijken terug op een geslaagd familietoernooi, maar hopen toch voor de volgende jaren op wat meer deelnemers, die dus echt geen familie van elkaar hoeven te zijn!

HM