Handicart wedstrijd groot succes!

€ 1705,- dat was de opbrengst van de Handicart wedstrijd, de spelletjes en de veiling op zondag 28 juli. Een prachtig resultaat en een nieuw record! Golfclub Holthuizen kan trots zijn op de betrokken deelnemers en sponsoren die dit bedrag hebben bijeen gebracht voor de Stichting Handicart. Dankzij de door de stichting op 112 golfbanen in Nederland beschikbaar gestelde handicarts, kunnen ook (tijdelijk) minder valide golfers hun sport blijven beoefenen. Pashouders betalen per ronde golf een gering bedrag voor het gebruik van deze speciale buggies. Deze goed herkenbare golfkarren worden beschikbaar gesteld en onderhouden door de Stichting Handicart. Holthuizen heeft ook een aantal handicarts en het blijkt dat de behoefte eraan groot is.

De wedstrijd, die aanvankelijk 18 holes zou zijn, was in verband met het warme weer ingekort naar een 9 holes shotgun stableford wedstrijd. Na inleidende woorden van onze handicart consul, Frans de Bree, gingen de deelnemers naar hun starthole en begonnen aan hun ronde. Bij de één ging het wat beter dan bij de ander, maar uiteindelijk werd Willy Janssen met 21 stableford punten de winnaar van de wedstrijd. Hij mocht dus de hoofdprijs, een prachtig schommel-ei, beschikbaar gesteld door firma De Vries XL te Roden, mee naar huis nemen. Er waren ook mooie prijzen voor de runners-up, Daan Zeldenrijk en Lon van der Heide, ook allebei met 21 stableford punten. Margreet Staal, Paul Scheffer en Suus Bouwland vielen ook in de prijzen, met respectievelijk 19 (Margreet en Paul) en 18 (Suus) stableford punten. De nummers 1 en 2 gaan naar de regiofinale op 20 september a.s. Op golfclub Havelte.

Eerste prijs, een schommel-ei voor Willy Janssen

Na de wedstrijd was er weer de traditionele veiling, waar men tegen een leuk prijsje diner-bonnen, wijn, noga, greenfee’s of andere nuttige zaken kon veroveren, die beschikbaar waren gesteld door de middenstand in Roden e.o. En daarmee (en met de inschrijvingsgelden) werd dus die prachtige opbrengst voor Stichting Handicart gerealiseerd.

Wilt u de Stichting Handicart ook steunen, wordt dan donateur! De Stichting is u er dankbaar voor en uw minder valide medegolfers ook. En wie weet, zult u zelf ook eens gebruik maken van een handicart. U vindt het aanmeldingsformulier op de site van de Stichting Handicart, maar u kunt het ook opvragen bij Frans de Bree (fdebree@home.nl) of bij het secretariaat.

Jan Dijkema longest drive heren

Lon van de Heide – neary