Handicart wedstrijd 16 augustus

Het was anders dan andere jaren, de Handicart wedstrijd van 16 augustus. Géén spelletjes, géén veiling, maar wel een 9 holes wedstrijd met wel 15 prachtige prijzen; horecabonnen, greenfee-vouchers, flessen wijn en natuurlijk de hoofdprijs: een Cosiscoop Drop gaslantaarn incl. gascartouche, ter beschikking gesteld door firma De Vries XL te Roden. Wie van de 38 deelnemers zou deze mooie prijs in de wacht slepen? En dan was er nog de verloting. Wie werd de winnaar van de drie flessen wijn?

Vanaf 11 uur gingen de eerste flights de baan in. Het was, zoals wel vaker deze zomer, behoorlijk warm en plakkerig, maar dat kon de golfers niet deren. Met veel enthousiasme werd er gespeeld en af en toe was er gedempt gejuich te horen als er een birdie of par werd gemaakt.

Na de wedstrijd was het goed toeven op het terras. Voordat werd overgegaan tot de prijsuitreiking vertelde Frans de Bree, handicart consul bij Golfclub Holthuizen, over het doel en de werkzaamheden van Stichting Handicart Deze ideële stichting zorgt ervoor dat (tijdelijk) mindervalide golfers hun sport kunnen blijven beoefenen, door het beschikbaar stellen van buggy’s die pashouders tegen een gereduceerd tarief kunnen huren. Door middel van eigen bijdragen door de pashouders, donaties, giften, legaten en schenkingen verkrijgt de Stichting de benodigde inkomsten om eigen Handicarts aan te schaffen en te onderhouden. Deze Handicarts worden geplaatst op golfclubs in Nederland (inmiddels 726 karren bij 112 clubs). Daarnaast huurt Stichting Handicart jaarlijks ook nog bijna 200 golfkarren op 57 banen in Nederland.

Na deze inleiding werden de 15 (!) prijzen uitgereikt. De apotheose was natuurlijk de Cosiscoop Drop gaslantaarn. Willi Janssen was de gelukkige die hem mee naar huis mocht nemen. Hij kwam binnen met maar liefst 24 stableford punten. Saillant detail is dat Willi Janssen ook vorig jaar de eerste prijs in de wacht wist te slepen…. De tweede prijs ging naar Peter Jager, met 22 punten. Joke Lich werd derde met 20 punten.

Het was een prachtige dag en de wedstrijd heeft (voorlopig) een bedrag van € 1065,- opgebracht voor Stichting Handicart. Naast opbrengsten uit de wedstrijd en balverkoop (€ 635,-) en de verloting (€ 165,-), stelde VN&N accountants een sponsorbedrag van € 250,- ter beschikking!

Voorwaar een prachtig resultaat in dit zo anders dan anders verlopende Coronajaar. De consul bedankte alle sponsoren en deelnemers heel hartelijk voor hun bijdragen!

Mocht u na het lezen van dit verslag ook donateur willen worden van de Stichting Handicart (€ 25 per jaar), dan kunt u contact opnemen met Frans de Bree (fdebree@home.nl) of een formulier ophalen bij het secretariaat. Op deze manier kunnen we met ons allen Stichting Handicart en allen die (tijdelijk) gebruik moeten maken van een handicart ondersteunen.