Groot onderhoud baan

Wat gaan we doen:

Onze tee-boxen hebben het gedurende het jaar zwaar te verduren. Een groot aantal is inmiddels niet meer vlak, en het bruikbare gedeelte wordt steeds kleiner. Daarom gaan we daar onderhoud aan plegen. Dit jaar pakken we de – noodzakelijke – boxen in de tweede negen aan!

Om plezier te hebben in de baan, en iedereen evenveel ruimte te geven, is de aanbeveling om de kleur tee te spelen die bij je handicap past. Op de site van de NGF staat daar een goed artikel over: https://www.ngf.nl/caddie/handicapping/kies-je-tee. Ook wij willen dat graag stimuleren. Dan moet je ook volwaardige oranje tee-boxen aan bieden. Die gaan we aanleggen..

Hoe doen we het:

Het egaliseren doen we door de bovenlaag af te schrapen, en dan weer gras (door) te zaaien. Afhankelijk van het weer zouden de tee-boxen tussen 4 (optimistisch) en 6 weken weer bespeelbaar kunnen zijn.

De oranje tee-boxen komen ongeveer op de huidige positie. Formaat 4×8 meter, opgehoogd en voorzien van drainage. Soms moeten we een beetje opzij om het goed in te passen. Die gebieden zullen GUR zijn totdat ze bespeelbaar zijn.

Wat betekent het:

Vanaf begin werkzaamheden zijn alleen de eerste negen holes beschikbaar. In de eerste maand stonden twee 18 holes wedstrijden gepland, die hebben we omgezet naar 9 holes. Ook de resterende competitiewedstrijden spelen we op de eerste negen holes. Na 4 weken gaan we kijken hoever het is en wat dat voor de weken daarna betekent.

We sluiten in principe geen holes af. De werkzaamheden verplaatsen zich snel door de baan. Wel kan het zijn dat er even een hole uit moet, dat een deel met linten is afgezet of dat je even moet wachten.

Let op: oranje zwaailicht betekent opletten. Werkers en greenkeepers hebben voorrang (en proberen zelf ook zoveel mogelijk rekening te houden met de spelers).

We vragen iedereen zelf in te spelen op de omstandigheden. Het gaat om 5-6 dagen. Bij het vorig groot onderhoud (de drainage) is dat fantastisch gegaan, dat lukt nu zeker weer.

Al vast dank voor ieders medewerking!

Neem voor meer informatie of vragen contact op met de baancommissie.