Golfclub Holthuizen Rookvrij

Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Daarom zijn wij vanaf april jl. een rookvrije golfclub.

Dit is m.n. ook belangrijk voor onze jeugdleden. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. We geven kinderen graag het goede voorbeeld.

Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.

Golfclub Holthuizen is nu al een aantal maanden rookvrij. Helaas moeten we constateren dat nog niet iedereen zich hieraan houdt. We vragen rokers nogmaals met klem om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De entree, de oefenfaciliteiten, de gehele golfbaan (inclusief de par 3 baan) en het terras zijn rookvrij. We rekenen op uw medewerking om samen te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.

Lees meer over rookvrije sport op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.