Golf-bridge 24 juli

Harrie krijgt het voor elkaar. Harrie kent zijn pappenheimers en doet een eerste uitnodiging een half jaar eerder uitgaan. Harrie brengt nog een reminder uit en jawel…. golf bridge kan na een noodzakelijke onderbreking van ruim twee jaar, de vorige was 22 juni 2019, eindelijk weer plaatsvinden.
En… wat zeker niet iedereen kan, Harrie zorgt overdag voor zomers weer. De mannen kunnen in korte broek aantreden en de dames behoeven zich niet te bekommeren over het meenemen van vestje of sjaaltje. Dankzij dit mooie weer wordt er bovengemiddeld gescoord, Stableford weet niet wat hem overkomt, je handicap spelen is echt niet voldoende voor vermelding.
Harrie zorgt er vervolgens voor dat de Brasserie een aangename maaltijd voorzet. Een voedzame maaltijd met een bijpassend drankje is een must voor voor het komende ingewikkelde denkwerk. En dat moet je zelf doen, daar is Harrie niet voor.


Joke en ik hadden twee jaar geen bridge-kaart in handen gehad en moesten 15 minuten voor het begin nog de afspraken oprakelen. Hoe zat het ook alweer met azen vragen en is een vijfkaart harten noodzakelijk bij het bieden van 1 harten en ook bij een volgbod?
En zoals altijd zeggen wij tegen elkaar: doe maar wat, ik zit hier voor mijn plezier. Uiteindelijk wordt aan het einde van zo’n dag een prijsuitreiking gehouden, ja het mag weer. En ook Harrie rekent alles weer uit en zegt het een en ander gewogen bij elkaar op te tellen. Ankie heeft bij de middagactiviteit , het golf, behalve de neary ook de hoogste Stableford-score. Marjo Rademaker had de longest drive bij de dames en Bert Ripsens bij de heren. ‘s Avonds hadden Elly en Janneke het hoogste gemiddelde percentage bij het bridgen.
Overall gingen Ina en Marjo er met de eerste prijs vandoor. Gefeliciteerd!

Er werd ook een tweede prijs uitgereikt, iemand moet tenslotte het stukje schrijven. Joke en ik waren de gelukkigen.
Het meest gelukkig waren wij allen met Harrie. Met veel dank voor zijn initiatief en doorzettingsvermogen, zijn taak als voorzitter en wedstrijdsecretaris en spreekstalmeester bij het uitreiken van de prijzen, die hij ook nog verzorgd had. Hulde, hulde en hulde.
Met alle deelnemers hopen wij weer op een vervolg, en laat de twijfelaars onder u in ieder geval bedenken: meedoen is belangrijker dan winnen.

Ies

overall winnaars Marjo Rademaker en Ina Noteboom