Clubkampioenschappen matchplay dag 1

Op zaterdag 21 augustus werden de eerste 2 rondes gespeeld van de clubkampioenschappen Matchplay. Gelukkig was het prachtig weer, en sommige partijen waren heel erg spannend. Een aantal spelers moesten zelfs door naar de 19e of 20e hole om de strijd te beslissen. Desalniettemin kende elke partij een winnaar en een verliezer. Deze laatsten konden ‘s middags  dus heerlijk op het terras uitrusten van hun inspanningen.

‘ s Middags, in de kwart finales won Harry Oolders van Bert Gerding. Henri Heckmanns moest zijn meerdere erkennen in Bart Jan Janssen, Laurens Drijfhamer verloor van Sjon Troudes en Sietze Arends ging door naar de volgende ronde ten koste van Joep Tieleman.

Bij de dames kwamen de 4 laagste handicapsters pas na de lunch in actie, in verband met het geringe aantal deelneemsters. Door een late afzegging, had Erna de Boer, die ‘s ochtends gewonnen had, zaterdag een vrije middag. In de kwart finales won Annemarie Smith van Jolande Hollander, Marlin Ruchti won van Marjo Rademaker en Erica Meinsma verloor van Anne-Marie van Dijken.

En toen was er de regen op zondag….. om 09:30 was er al 15 ml water gevallen. De greens en fairways stonden vol plassen, dus er was vrijwel niet meer te spelen. Geen rare beslissing dus om de baan dicht te doen en het kampioenschap te staken.

Nu ontstaat er dus de unieke situatie dat de halve finales en finales weken later zullen worden gespeeld, en wel op zaterdag 11 september vanaf 09.00 uur. Zet het in je agenda en kom de (halve-) finalisten aanmoedigen. We rekenen op mooi weer!