Familietournooi 2018

Vrijdag nog storm en regen over de golfbaan en zaterdagochtend 22 september ……. een zonnige golfbaan lag op ons te wachten voor het Familietournooi (nou ja één buitje, maar dat was te verwaarlozen).
Het Familietournooi, voorheen ouder/kind-wedstrijd, heeft naast uiteraard de gezelligheid tot doel zoveel mogelijk geld op te halen voor een goed doel. En ook dit jaar was dat weer het Jeugdsportfonds. Om die reden wil je natuurlijk zoveel mogelijk deelnemers toelaten en staat de wedstrijd ook open voor koppels zonder familieband, alleen kunnen de échte ouder/kind-koppels meedingen voor de landelijke finale. Dit jaar was de deelname wat mager, maar dankzij de hele familie Broekhuizen (vier paren sterk) kwamen we nog op 24 deelnemers. En derhalve hebben we € 240,- voor het Jeugdsportfonds opgehaald. De prijzen voor deze wedstrijd worden door de NGF beschikbaar gesteld. Het was fijn dat Barbara en Marc op het laatste moment de wedstrijdleiding over wilden nemen om toch alles in goede banen te leiden en ook de heerlijke borrelhap na binnenkomst werd weer zeer gewaardeerd.
We speelden 18 holes Greensome Stableford en met 38 stablefordpunten werden Joke Lich en Sterre Horsman de winnaars. De gelegenheids “broers” Jacob Gunter en Ronco Muller werden tweede met 35 punten. De NGF hanteert bij deze wedstrijd ook een brutoprijs en de beste score (dus de score zonder handicapverrekening) was voor “broer-zus” Marc De Raedt en Marjo Rademaker. De neary op hole 6 is niet gevallen. De longest drive dames was voor Barbara De Raedt en bij de heren voor Peter van Ravenswaaij.
Hopelijk kunnen we volgend jaar wat meer ouder/kind-paren en gelegenheidsparen enthousiast maken om met deze sponsorwedstrijd mee te doen.

(mr)