Familietoernooi 26 september

Volgens de diverse weer-apps, was het de laatste mooie dag voordat de herfst serieus zijn intrede zou doen, zondag 26 september; de dag van het familietoernooi. Dit is een jaarlijks terugkerende wedstrijd, waarvan de opbrengst gaat het Jeugd Sportfonds.

21 koppels, al dan niet familie, hadden zich ingeschreven. Zij vertrokken vanaf 10.00 uur en speelden greensome stableford, waarbij beiden afslaan en vervolgens verder spelen met de beste bal. En inderdaad waren de weersomstandigheden optimaal, nauwelijks wind, niet te warm maar ook niet te koud, kortom beter kon het niet. Wat soms wel beter kon, was het golfspel. Hoewel velen prachtige dingen lieten zien, zaten er ook teleurstellende slagen tussen, of puttjes die net niet vielen. Maar ja, dat hoort er nu eenmaal bij.
En veel (gast-)deelnemers spelen nu eenmaal niet elke week, dus voor hen was het helemaal onwennig.

Maar, zoals altijd, waren er combinaties die er met kop en schouders bovenuit staken. Margreet Staal en haar dochter Lienke Bruning, kwamen binnen met 41 stableford punten en wonnen daarmee de wedstrijd. Op de tweede plaats eindigden Sietze en Hylke Arends met 37 stableford punten. De 3e prijs ging naar Steef Stevens en Hetty Meijs met 35 punten.

Sasja van der Es behaalde zowel de longest drive dames als de neary. Roland Kraan had de longest drive bij de heren.

Het was heel gezellig op het  terras na de wedstrijd, er waren lekkere borrelhapjes en natuurlijk was er de prijsuitreiking.

We kunnen terugkijken op een geslaagd familietoernooi, met dank aan de organisatoren Max en Rita Palfenier (met wat hulp van Peter Jager), en ook een beetje aan het prachtige weer.

De winnaars, Margreet en Lieke

2e prijs, Sietze en Hylke