Echtparenwedstrijd “Zilveren Blad”

Zondag 22 september, een zonovergoten dag, vond de jaarlijkse echtparen wedstrijd, met als inzet het felbegeerde “Zilveren Blad”, wederom plaats op onze mooie golfbaan Holthuizen. Hulde aan het greenkeepers team van Sievert, die de baan in een uitstekende conditie hebben weten te brengen.
In de weken voorafgaand aan de wedstrijddag waren Max en Rita Palfenier al druk aan het lobbyen om zoveel mogelijk paren te motiveren in te schrijven voor deze, door hen te organiseren, greensome wedstrijd. Dit resulteerde uiteindelijk in een veld van 20 teams, waarvan op het laatste moment één afzegging het totaal op 19 teams bracht.

Om 12.00 uur werd er op hole 1 gestart met de eerste 2 teams onder perfecte weercondities, een uitbundig schijnende zon, een matig verkoelend windje en een temperatuur van in de twintig graden, misschien wel de laatste mooie zomerse dag van het jaar!! De messen waren geslepen en onder de deelnemende teams vele vorige winnaars, die er op waren gebrand om nogmaals het “Zilveren Blad” te veroveren en daarmee weer een jaar deze trofee in het bezit te hebben. Na circa 4 uur kwam de eerste flight na 18 holes weer binnen en konden de scores worden opgetekend, daarna liep het terras van het clubhuis aardig vol met deelnemers, die naar een verkoelend drankje verlangden. Dus de brigade van Harrie en Alie van der Esch kon volop aan het werk, waarbij Harrie zich kon richten op het voorbereiden van het afsluitend buffet, waarvoor apart kon worden ingetekend, ruim de helft van de deelnemers maakte hier dan ook gebruik van. Op het terras werd nadat de laatste flight, bestaande uit 3 teams en onder luid applaus op de 18e hole begroet, binnen was gekomen, de prijsuitreiking door Max en Rita verzorgd.

Winnaar werd het team Yvonne Rademaker/Jan Pott met 40 stablefordpunten, gevolgd door het team Jeanette Dekker-Groen/Bé Dekker met 38 stablefordpunten, derde werd het team Lon van der Heide-Leeflang/Wim van der Heide met 36 stablefordpunten. Longest Drive Dames werd gewonnen door Karin Eeltink en bij de heren werd dit Marc De Raedt. De Nearest to the Pin werd een prooi voor Wim van der Heide.

Tot slot een bedankwoord voor de organisatie Max en Rita Palfenier en brigade van der Esch voor de uitstekende verzorging, misschien volgend jaar zelf van de partij???

Bé Dekker, Roden 23 sept. 2019