baan

In het Noorddrentse Roden, even ten zuidwesten van de stad Groningen, bevindt zich de prachtige 9 holes baan van golfclub Holthuizen.  Met ruim 600 leden is Holthuizen, dat in 1985 is opgericht, een bloeiende en vooral ook gezonde vereniging. Een jarenlang actief beleid van continue verbetering van de baan, de succesvolle werving van nieuwe leden. Daarnaast is er veel aandacht voor bedrijfsleden en zakelijke contacten door bijvoorbeeld de introductie van het ‘businessclub lidmaatschap’, de bedrijvencompetitie en het organiseren van bedrijfsclinics. De golfschool biedt veel mogelijkheden voor het volgen van zowel individuele- als groepslessen. Daarnaast is er bijzondere aandacht voor de ontwikkeling van jeugdgolf.
Dit alles heeft er toe geleid dat Holthuizen een vereniging in voortdurende beweging is, een vereniging die de toekomst met het nodige vertrouwen tegemoet kan zien.

Holthuizen is trots op zijn golfbaan. Op het eerste gezicht lijkt die vrij eenvoudig te bespelen, een indruk die echter snel verdwijnt als de eerste holes achter de rug zijn.  De baan is spannend, uitdagend en, door het aanleggen van verschillende afslagplaatsen op inmiddels alle holes, ook heel afwisselend. De afgelopen jaren is stevig geïnvesteerd in de baan. Er is automatische beregening aangelegd, het drainagesysteem is vernieuwd en de kwaliteit van greens en voorgreens is aanzienlijk verbeterd. Daardoor zijn alle holes bijna het hele jaar continu goed bespeelbaar.  Sinds juni 2017 beschikt Holthuizen tevens over een volwaardige 9 holes par 3 baan. Dagkaarten hiervoor zijn verkrijgbaar bij het secretariaat (en indien gesloten, bij de horeca).

Uiteraard heeft golfclub Holthuizen uitstekende les- en oefenfaciliteiten met een ruime, deels overdekte en verlichte  driving range, een chipping- en putting green en twee oefenbunkers. Daarnaast is in februari 2017 een nieuwe golfshop met een breed en aantrekkelijk assortiment aan clubs, kleding en accessoires geopend.

En na een sportieve golfdag is het, onder het genot van een hapje en drankje,  goed toeven in het fraaie in boerderijstijl opgetrokken clubhuis. Voor een smakelijke lunch of diner bent u hier natuurlijk ook aan het goede adres.

Een gezellige vereniging en een fraaie, goed onderhouden golfbaan: golfclub Holthuizen heet u van harte welkom in Roden.

Kortom een golfbaan met alles erop en eraan voor een sportieve golfdag.

Vanaf de tees naar de greens.

holes1,2,3

holes4,5,6