Dagje Appelscha met Janine, Job en Sander

Eindelijk is het zover, het dagje Appelscha waar we ons zo op hadden verheugd is daar. De ontvangst is geweldig en daar bedanken we de organisatie hartelijk voor.

Wat is het leuk om weer eens samen te lopen op de golfbaan in Appelscha. We hebben er lang op moeten wachten, en zijn blij dat het eindelijk doorgaat.
Als er geen Corona was geweest, hadden we in april op Liemeer gespeeld. En ook was alles al  geregeld voor de Special Olympics in Den Haag. We hadden ons zo verheugd op een lang weekend met ons allen in een chalet aan de kust en voor het eerst een tweedaagse golfwedstrijd tijdens de Special Olympics. Maar helaas, het ging niet door, vanwege de Corona…

Wat we de laatste tijd wel hebben gedaan is werken aan onze techniek en dat gaat inmiddels supergoed!

Appelscha was dus ons eerste dagje uit van dit jaar en gelukkig staan er nog een paar leuke dagen op ons programma.

De starttijden zijn geregeld, waarbij natuurlijk ook tijd is gereserveerd voor een heerlijke lunch, en ja als de menukaart dan voorbij komt is het echt zoeken wat het lekkerst zou kunnen zijn. Zoals altijd is het geen probleem voor de golfers om iets lekkers te kiezen.

Tijdens de lunch komt er ook nog een oude bekende langs. Sytze Rijpstra, vroeger vrijwilliger van de groep. En dan is het altijd leuk te zien hoe verrast en blij ze zijn als hij aan komt fietsen. Nog leuker is het natuurlijk dat Sytze ook een paar holes mee speelt.

We kiezen deze dag voor twee heren – en één dames flight. Job en Wim starten het eerst en vervolgens komen Sander en Leo aan bod. Als laatste gaan Janine, Lon en Corrie de baan in.  starten. Het is warm maar met veel drinken en na een goede lunch kunnen alle golfers de 9 holes  zonder problemen volbrengen.

Wie deze drie golfers weleens in de baan ziet lopen, kan begrijpen waarom wij het zo leuk vinden om samen met ze te spelen. Ze spelen een spel zoals iedereen, maar coördinatie, inzicht, begrijpen wat de ander je wil leren vraagt zo ontzettend veel van ze. Dat het effect heeft kunnen we zien aan de vorderingen in de handicaps. Juist dit laatste is een overwinning op hun doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen en voor ons een opsteker om te zien dat de effecten groot zijn voor ieder persoonlijk.

Job die net zijn handicap heeft verlaagd naar 44 komt met 17 punten binnen die hij loopt op de grote baan.

Sander heeft hc. 48 en zijn korte werk is een lust om te zien. Hij komt binnen met 10 punten en vindt dat het beter had gemoeten.

Janine, handicap 50, die het moeilijk vindt om de gegeven stof om te zetten in uitvoering slaat vandaag een afslag van 97 m. nadat er de afgelopen tijd veel energie gestoken is in aanpassing van haar slag en een ander “stokje”. Ze haalt vandaag 16 punten.

Janine, Job en Sander kijken uit naar het volgende evenement. Dat wordt een clinic bij Robert op de Noord Nederlandse die ze vooral kennen vanuit hun beginfase in het golf.

Dat we deze dagen kunnen organiseren hebben we te danken aan allerlei instanties en mensen die deze golfers graag zien op de golfbaan. Dit jaar zijn we o.a. Peter zeer erkentelijk voor zijn bijzondere bijdrage.

Corrie van Wijk