Culinaire herfstwedstrijd 2 november

Na prima uitleg over het te spelen spel en de pompoenobstakels bij 3 van de 9 holes kon het spektakel beginnen. De spelvorm was “best ball – better ball”, wat door onze flight al gauw werd omgedoopt in “best ball – bitterbal”.

Dit keer had ik wel gekeken naar de opstelling en daar werd ik blij van want ik was ingedeeld bij Wim v. d. Heide en Janine Kok. Zoals we allemaal wel weten heeft Janine in ons G-golfteam al veel meegemaakt, dus het spelen zou wel in orde komen mede omdat Wim voor goede begeleiding garant stond.
Hoe Wim hierover dacht heb ik maar niet gevraagd, feit is dat als de begeleiding aan mij was overgelaten het dan een Janboel zou zijn geworden!

Meteen aan het begin van de wedstrijd werd dit al duidelijk toen bleek dat starten op hole 1, maar afslaan op hole 10 vragen opriep bij Janine.
Wim gaf Janine direct uitleg en daarna konden wij van start zou u zeggen, maar nee daar ging nog iets aan vooraf…..
Er was bij de uitleg van de spelvorm ook nog verteld dat er bij doorkomst bij het clubhuis voor eenieder een drankje klaar stond. Zoals inmiddels bekend startten wij op hole 10. Dat was voor onze flight dus vanaf het clubhuis en dat betekende meteen met een drankje beginnen! Keuze: glühwein of sinaasappelsap. Janine vroeg aan Wim wat hij ging drinken en toen hij antwoordde dat hij glühwein nam riep Janine prompt, dat ze dat ook wilde. Ehhhhhh, ja dat was zoals men zegt even “een dingetje”. Hier zou ik als begeleider al meteen door de mand zijn gevallen, want ik hoorde mij al roepen: “ik ook, allemaal een vrolijk begin”. Fout, geen alcohol voor Janine!! Maar toch een vrolijk begin met sinaasappel sap.

Dat het weer stralend was hielp enorm, want daar was voordat deze wedstrijd begon helemaal geen sprake van.

Alles verliep soepeltjes en Janine en ik hadden samen veel lol, terwijl Wim zich druk bezighield met de telling en uitleg aan Janine wat er bij elke hole moest worden gedaan en dat lukte natuurlijk. Enthousiast en zonder ingewikkelde zaken over van alles en nog wat. Spontaan dus, dat is het juiste woord voor hoe wij drieën e.e.a aanpakten.
Ook de pompoen-obstakels werden met het grootste gemak genomen. We deden er niet moeilijk over; alsof er een paar blaadjes in de weg lagen, zullen we maar zeggen.

Na aankomst in het clubhuis werd er vrolijk onder het genot van een bitterbal en een drankje gewacht op de uitslag. Hoera wij wonnen de tweede prijs en ja ook hoera ik mocht een verslagje schrijven.

Wat, wat, wat? Ohhhhh u wilt ook nog weten wie de eerste prijs hebben gewonnen en hoe dat kwam. De wedstrijdleiding had beslist dat het aantal punten gemaakt op een van de holes met pompoen-hindernissen doorslaggevend was. Vandaar deze uitslag, want alleen op die hole hadden wij minder punten dan de uiteindelijke winnaars te weten: Ingrid Theuwissen, Tjikske Bathoorn en Jan Tiesinga.

Toen schrijfster dezes na een voortreffelijke maaltijd, prima verzorgd door Harrie, Ali en Wally, huiswaarts keerde, lag Janine vast nog niet in bed, want die had nog het een en ander te vertellen in het Thomashuis over deze leuke wedstrijd.

Carla Hofsteenge-Bauer