Clubkampioenschappen strokeplay 26 en 27 juni

Het was een heerlijk wedstrijdweekend, 26 en 27 juni toen de clubkampioenschappen strokeplay werden gespeeld bij Holthuizen. De wedstrijdleiding had mooi weer besteld en gekregen en de baan was door de greenkeepers in topconditie gebracht. En ook fijn was dat vanaf zaterdag de meeste Corona-maatregelen losgelaten konden worden; geen mondkapjes meer in de gebouwen  en een “gewone” prijsuitreiking en nazit. De 36 heren en 8 (!) dames die zaterdagochtend aan de start verschenen hadden er duidelijk zin in. Immers, deze clubkampioenschappen zijn het hoogtepunt van het golfseizoen.

Natuurlijk was het een hele kluif, eerst 18 en daarna 9 holes op zaterdag en op zondag voor degenen die de “cut” haalden nog eens 18. Een beproefd recept voor spierpijn en dus gingen de paracetamolletjes van hand tot hand.

Maar er werden mooie resultaten behaald. Na de eerste 18 holes gingen bij de heren Harry Oolders en Dick Tauran aan de leiding met respectievelijk 81 en 84 slagen. Bij de dames was het Anne-Marie van Dijken die met 89 slagen het veld aanvoerde, gevolgd door Annemarie Smith met 91 slagen.

In ronde 2 eindigde Thomas Labberton na een prachtige ronde van 42 slagen als tweede. Harry Oolders bleef aan de leiding met een rondje 40. Anne-Marie van Dijken en Annemarie Smith wisselden van plek en dat bleef ook zo na de wedstrijd op zondag. Annemarie Smith kwam binnen met een totaal van 232 slagen en won daarmee de clubkampioenschappen strokeplay bij de dames. Anne-Marie van Dijken werd tweede met 246 slagen. Bij de heren kwam Harry Oolders als winnaar uit de bus met een totaal van 202 slagen over 45 holes. Thomas Labberton bezette de tweede plaats met 212 slagen.

En, zoals eerder vermeld, was er dus een prijsuitreiking. Er waren bloemen en tegoedbonnen voor de winnaars vergezeld door warme woorden van de wedstrijdleiding. Het was gezellig druk op het terras en dat bleef nog lang zo.

Natuurlijk willen we Peter Jager en Han Holtman bedanken voor de voorbereiding en begeleiding van deze clubkampioenschappen. Ook willen we de greenkeepers niet vergeten, die zo hard gewerkt hebben om de baan in wedstrijdconditie te krijgen.

We kijken alweer uit naar de volgende clubkampioenschappen (Matchplay) op zaterdag 21 augustus. Bij de heren zullen er een aantal voorronden gespeeld moeten worden, maar wat de dames betreft zijn er nog heel wat beschikbare plaatsen. We willen daarom vooral ook alle dames (vanaf handicap 36) aanmoedigen om zich in te schrijven, want het is niet alleen een pracht-wedstrijd, het is vooral ook altijd heel gezellig!

Annemarie Smith, winnares Strokeplay kampioenschap 2021

TIP: kijk ook eens op https://www.ditisroden.nl/pages/meer2.php?n_id=32784#jump