Clubkampioenschappen Strokeplay 22 en 23 augustus 2020

Clubkampioenschappen Strokeplay! Dat betekende vroeg uit de veren voor de wedstrijdspelers. Er moesten zaterdag 22 augustus immers 27 holes gespeeld worden in de eerste ronde.

Om 8.45 moest de eerste herenflight al afslaan…ze hadden de slaap nog nauwelijks uit de ogen kunnen wrijven. Onder wisselende weersomstandigheden – er viel af en toe een pittige bui en er stond een stevige wind – werden de eerste 18 holes gespeeld. Zo langzamerhand begon zich al af te tekenen wie ook op zondag zouden spelen en welke spelers er niet door zouden gaan. Maar er moesten ’s middags ook nog 9 holes gespeeld worden en bij golfen zijn verrassingen nooit ver weg.

Eerst werd er genoten van een voortreffelijke lunch in Brasserie Holthuizen, en daarna moest men weer “aan de bak”. Gelukkig liet de zon zich wat vaker zien ’s middags, dus de regenpakken konden in de tas blijven.

De spelresultaten waren wisselend; sommige die-hards speelden de sterren van de hemel, anderen kwamen maar niet in hun spel en hadden last van misslagen, bunkers, sloten of puttjes die niet vielen. De resultaten na 27 holes liepen dan ook sterk uiteen.

De cut-line lag voor de heren op 30 spelers, bij de dames gingen er 9 speelsters door naar de zondag. Gelukkig was de start voor de derde ronde door het beperktere deelnemersveld en slechts 18 holes iets later, dus een beetje uitslapen op zondagochtend zat er nog wel in.

Hoewel het niet koud was, werden de spelers ook deze dag geplaagd door een aantal regenbuien, maar over het algemeen liet men zich daardoor niet uit het veld slaan. Er werd soms gestreden met het mes tussen de tanden, en de resultaten lagen vaak akelig dicht bij elkaar.

Vooral bij de heren bleef het lang spannend, maar uiteindelijk ging Harry Oolders met de overwinning aan de haal (212 slagen over 45 holes). Tweede werd Sjon Troudes (214 slagen) en Jan Tiesinga eindigde als nummer drie met 223 slagen.  Bij de dames streden Annemarie Smith en Anne-Marie van Dijken om de eindoverwinning. Annemarie Smith ging met de eer strijken. Zij liet 229 slagen noteren. Annemarie van Dijken werd tweede (237 slagen) en Ietje Veldman eindigden als nummer drie met 252 slagen.
Alle uitslagen van de clubkampioenschappen strokeplay zijn te vinden onder ‘clubuitslagen meerronden’, en dan ‘meerronden’.

De overwinning werd uiteraard gevierd met een hapje en een drankje in de Brasserie. Er waren speeches, bloemen en cadeaubonnen (alles op gepaste Corona-afstand).

Ook waren er bloemen voor Nils Labordus die op hole 17 een hole-in-one sloeg. Hij deelde aan alle aanwezigen een drankje uit! Zelf kreeg hij ook drank, namelijk een kruik jenever, namens de Bols hole-in-one club!

Er waren ook welgemeende complimenten en bloemen voor Peter Jager, die deze keer alleen (en tot ieders tevredenheid) de wedstrijdleiding deed. Hulde Peter!

Het was een leuk weekend en we kijken nu al uit naar de volgende clubkampioenschappen (mixed foursomes op 6 september)!

Eerste prijs dames: Annemarie Smith
Eerste prijs heren: Harry Oolders