Clubkampioenschappen par 3

Het is zover, alle clubkampioenschappen 2018 zitten erop. We zijn inmiddels al een eindje in de herfst aangeland, hoewel de temperaturen ook tijdens de par 3 kampioenschappen nog heerlijk zomers waren. Op zaterdag betraden 39 mannen en 21 vrouwen het groene gras van onze prachtige par 3 baan om te strijden om de titel Clubkampioen par 3 – 2018. Het viel nog niet mee om op deze korte baan te scoren. Grote nauwkeurigheid en een goede clubkeuze waren vereist om de greens aan te vallen en vervolgens met vaste hand en meetkundige precisie uit te holen. Na de eerste dag begon het leaderboard zich af te tekenen. Bij de heren leidde, verrassend, Dick Kuiter, met een totaal van 59 slagen, maar hij werd dicht op de hielen gezeten door Leen van Wijk, Harry Oolders en Max Palfenier. Bij de dames ging de strijd om de eerste plaats tussen Aniek Martini en Annemarie Smith. Na de eerste ronde leidde Aniek met 58 slagen. De cut bij de dames werd bepaald op 10 deelneemsters. Bij de heren lag de cut op 20 deelnemers. Deze 30 golfers en golfsters mochten op zondag weer aantreden voor een wedstrijd over 36 holes. De omstandigheden waren nagenoeg gelijk, alleen begon het wel iets meer te waaien. Het was een vrolijk gezicht, de hele par 3 baan was bezet met fanatieke flights. Het bleef tot het einde toe spannend. Bij de dames werd Annemarie Smith nipt kampioen met 188 slagen, één slag minder dan Aniek. Bij de heren was er een gedeeld tweede plaats voor Dick Kuiter (knap met handicap 17) en Max Palfenier (beiden 184 slagen) terwijl Harrie Oolders met 183 slagen de kampioenstitel in de wacht sleepte.

Bij de prijsuitreiking op het gezellige terras (met uiteraard Harrie’s heerlijke hapjes) werden ook de Ot, Sien en Ot&Sien prijzen uitgereikt. Helaas kon ‘Ot’ Joep Tieleman er niet bij zijn, maar ‘Sien’  Annemarie Smith en ‘Ot&Sien’ Harrie Oolders en Rita Palfenier kregen hun bloemetjes en cadeaubonnen uitgereikt.

Dit was het eerste seizoen dat Peter Jager en Han Holtman de wedstrijdleiding van de kampioenschappen voor hun rekening hebben genomen en allen waren het erover eens dat zij dit voortreffelijk hebben gedaan. We zien nu alweer reikhalzend uit naar het volgende golfjaar met wederom een aantal fraaie clubkampioenschappen onder hun leiding.

HM.

Par 3 kampioen dames 2018 Annemarie Smith

Par 3 kampioen heren 2018 – Harry Oolders

Ot & Sien 2018 – Harry en Rita

Verder ontvingen we nog een foto van de winnaars van de “Jaarbeker” (totaaluitslag van de maandbekers).

Winnaars Jaarbeker 2018 Annemarie Smith en Harry Oolders