Clubkampioenschappen par 3

Stormachtig en onstuimig, dat is de kwalificatie die het beste paste bij het weer van de slotronde van de clubkampioenschappen par 3. Was het zaterdag 3 oktober, tijdens de eerste ronde, nog heel aardig golfweer geweest, op zondagochtend trok er een regenfront over het noordoosten van ons land. Dus ook  over onze golfbaan werden de nodige mm uitgestort. Dit ging dan ook nog eens  vergezeld van harde wind, dus het was bikkelen voor de 27 spelers en speelsters die de tweede ronde van de par 3 kampioenschappen hadden gehaald.

En natuurlijk had het weer ook invloed op de golfresultaten. Als je een mooie strakke bal naar de green wilde slaan, kwam er opeens een windvlaag die roet in het eten strooide. In plaats van een puttje naar de vlag, moest je dan opeens uit het natte hoge gras rondom de green chippen. Veel riskanter, dus geen wonder dat bij veel spelers de resultaten wat tegenvielen.

Maar dat gold niet voor iedereen. Peter Jager wist beide dagen prachtige scores (59-59-61) te noteren, en kwam dus binnen met een totaal van 179 slagen. Gedeeld tweede bij de heren werden Harry Oolders en Max Conzen, beiden met 183 slagen.

Bij de dames eindigde Annemarie Smith als eerste met een totaal van 183 slagen (59-60-64). Tweede werd Hetty Meijs met 203 slagen.

Dit was alweer het laatste clubkampioenschap van het rare coronajaar 2020. Helaas zijn er dit jaar de individuele Matchplay kampioenschappen vervallen. Hopelijk kunnen we in 2021 weer alle wedstrijden zonder beperkingen spelen.

Voor nu willen we vooral Peter Jager heel hartelijk bedanken voor zijn bezielende leiding van de clubkampioenschappen. Verder ook een woord van dank voor Marc De Raedt voor zijn hulp bij deze laatste wedstrijd. Daarnaast zijn we blij dat de horeca, zij het met een aantal aanpassingen, gewoon kon doordraaien dit weekend. We hopen dat we ook in het najaar en in de winter terecht blijven kunnen in de Brasserie, in het clubhuis dan wel onder de tent.

HM