Clubkampioenschappen par 3, 2 en 3 oktober 2021

De weerberichten waren niet al te positief, het weekend van de clubkampioenschappen par 3, maar de deelnemers lieten zich er niet door afschrikken. Zaterdagochtend gingen 12 dames en 20 heren de baan in. ‘s Middags speelden nog eens 19 heren de eerste ronde. 

Voor Jan Muggen was het waarschijnlijk het laatste kampioenschap.

Hoewel er regen en veel wind was beloofd, viel het nogal mee. De zon liet zich helaas niet zien, maar het was niet erg koud en veel wind was er ook niet. Desondanks was het soms lastig spelen op een nogal natte baan met toch wel snelle greens. De greenkeepers hadden de baan, voorzover mogelijk, uitstekend geprepareerd, en de greens waren super kort gemaaid. Dus als je op de green lag was een subtiele benadering van de hole noodzakelijk om te voorkomen dat de bal meters doorrolde. 

Aan het einde van de dag bleek bij de heren Patrick de Zee aan de leiding te gaan, terwijl Harry Oolders 1 slag meer nodig had gehad. Bij de de dames bezette Hetty Meijs de eerste plaats, met Erica Meinsma als tweede. 19 heren en 6 dames mochten door naar de zondag, maar of iedereen daar nou zo blij mee was…? Er werd namelijk bijzonder slecht weer voorspeld, en daar bleek geen woord van gelogen. 

Op zondagochtend werd door de wedstrijdspeler bezorgd naar de baanstatus gekeken, maar ondanks heftige regenbuien gedurende de nacht, lagen de greens er goed bij (met dank aan de greenkeepers) en dus werd er gewoon gespeeld. Helaas een heel erg natte ronde, hetgeen in de uitslagen goed te merken was. Gelukkig kon iedereen weer enigszins opdrogen tijdens de lunch, zodat men gesterkt weer aan de derde ronde kon beginnen. 

De middag begon een beetje droger, maar al snel kregen de buien weer de overhand. Wat een doorzetters waren de deelnemers aan dit kampioenschap; zonder morren bleef men de vlag aanvallen en puttjes holen. Toch was er sprake van enige opluchting toen ook de derde ronde erop zat. De kaarten waren geschud en de winnaars waren bekend, 

Tijdens de prijsuitreiking in het (warme en droge) clubhuis werden de winnaars in het zonnetje gezet. Op de eerste plaats bij de dames eindigde Annmarie Smith met een totaal van 202 slagen. Hetty Meijs werd tweede met tien slagen meer. Bij de heren eindigde Harry Oolders op de eerste plaats met 175 slagen. Hij liep zelfs een ronde van 55 (1 boven de baan). Marcus Dam bezette de tweede plaats met 185 slagen. Hij schreef ook de meeste (5) birdies op zijn naam. Max Palfenier werd 3e met 186 slagen. Patrick de Zee die dag 1 aan de leiding ging, had zich helaas terug moeten trekken vanwege gezondheidsklachten.

Op zaterdag maakte Monique van der Linden een hole in one op hole 14! Zoals gebruikelijk trakteerde zij de aanwezigen in het clubhuis op een drankje. Wij feliciteren Monique met haar bijzondere prestatie!

Het was een erg nat, maar vooral leuk kampioenschap. We bedanken de wedstrijdleiding (Han en Peter) heel hartelijk voor de organisatie van dit par 3 kampioenschap en alle andere clubkampioenschappen. Helaas heeft Han Holtman besloten om zich terug te trekken uit de wedstrijdleiding. Peter Jager bedankte hem met een mooie bos bloemen voor de vele jaren van ondersteuning van de wedstrijden. 

Dit was het allerlaatste kampioenschap van 2021. Er resteert nog een maandbeker, maar dan is het golfseizoen ten einde. We kijken terug op een mooi golfjaar met leuke clubkampioenschappen.

[HM]