Clubkampioenschappen par 3 – 12/13 oktober 2019

Vraag niet hoe het kan, maar geniet er van! Onder dat motto had de organisatie (bijna) droog weer geregeld voor de clubkampioenschappen par 3 op 12 en 13 oktober. De enige bui van betekenis viel op zondag tijdens de lunchpauze. Over mazzel gesproken….

Op zaterdagochtend gingen 15 heren en 10 dames de strijd aan op de par 3 baan. Hoewel het in de week ervoor veel geregend had en het door de baan nat was, waren de greens prima te bespelen. Met dank aan het goede onderhoud door de greenkeepers!

Het was een shotgun start, dus de flights startten op verschillende holes. Wel even opletten dus, om op de scorecard bij de juiste hole te beginnen. Na een verbeten strijd was bekend welke 6 dames naar de zondag doorgingen. Bij de heren was het nog even wachten op de uitslag van de middagronde (23 heren). Uit de beide starts kwamen 22 namen rollen van de heren die de zondag-ronde hadden gehaald.

Op zondagochtend gingen er dus 6 dames en 22 heren van start. Gelukkig liet de voorspelde harde wind het afweten, de omstandigheden waren ideaal voor een clubkampioenschap.

Na de ochtend tekende zich steeds duidelijker af wie er om de eerste en tweede plaats zouden gaan strijden. De spelers laadden zich nog even op tijdens de lunch (toen dus die enige felle regenbui viel),  zodat ze ’s middags weer scherp waren voor de eindstrijd.

De “leaders in the clubhouse” na de zaterdagochtend ..

En een felle eindstrijd werd het. Zowel bij de dames als bij de heren kwam het aan op een play-off, na een prachtige birdie van Sjon op hole 18. Onze nieuwe jonge speler Max Conzen bond de strijd aan tegen Sjon Troudes. Op de eerste play-off hole legde Sjon de bal mooi naast de vlag.  Max was iets te enthousiast en speelde de bal over de green bijna in de vijver. Dit kostte hem de overwinning. Sjon profiteerde ervan, won de hole en mocht zich dus kampioen par 3 2019 noemen.

Ook bij de dames werd het een play-off tussen Annemarie Smith en Aniek Martini. Op de eerste play-off hole lag Annemarie dicht bij de vlag, waar ze een birdie zou maken. Maar Aniek maakte een monster-putt van 5 meter, ook een birdie. Dus óp naar hole 2. Hier legde Aniek de bal op de green. Annemarie kwam links van de green terecht en sloeg vervolgens in de bunker. Dit was haar Waterloo. Aniek speelde de hole in par en trok daarmee het kampioenschap naar zich toe.

In het clubhuis volgde de prijsuitreiking. Er waren bloemen en cadeaubonnen voor de nummers 1 en 2 en er was ook nog een bos bloemen voor de winnares van het Sien toernooi, Annemarie Smith.

De deelnemers en toeschouwers praatten nog lang en geanimeerd na over dit laatste kampioenschap van 2019, onder het genot van een drankje en de hapjes van Harrie. Voor Harrie en Ali was dit het laatste kampioenschap bij Holthuizen. Gelukkig blijven zij nog tot het eind van het jaar om drankjes hapjes en maaltijden te verzorgen onder andere bij de gezelligheidswedstrijden.

Sien-kampioen Annemarie Smith