Clubkampioenschappen Mixed Foursomes 6 september

“Wat doe je nou..?” , zo klonk het verbaasd en verontwaardigd toen manlief de bal trefzeker in het zand in de bunker deed landen. Niet zo makkelijk om daar weer uit te komen…, en een goed recept voor (echtelijk) gekibbel. Maar gelukkig zakte de boosheid snel, vooral als er weer mooie slagen werden afgeleverd.

Zesenvijftig deelnemers, dus achtentwintig (gelegenheids-) koppels meldden zich zondagochtend 6 september op de eerste tee bij Golfclub Holthuizen voor de clubkampioenschappen Mixed Foursomes. Onder wisselende weersomstandigheden – aanvankelijk een prachtig zonnetje, maar later ook een forse regenbui – gingen de golfers de baan in.

Uiteindelijk waren het de ‘usual suspects’ die zich mengden in de strijd om de eindzege. En nee, deze keer waren het niet Harry Oolders en Marja de Bruin die als winnaars uit de bus kwamen. Zij hadden 90 slagen nodig voor 18 holes en eindigden op de tweede plaats  (goed voor een bos bloemen en een tegoedbon van de Brasserie).  Anne-Marie van Dijken en Sjon Troudes bleken deze dag de beste papieren te hebben, zij rondden de 18 holes af in 87 slagen en werden daarmee de verdiende winnaars van het Mixed Foursome kampioenschap. Ook zij kregen natuurlijk bloemen en een dinerbon. Bovendien werden zij ook nog de netto winnaars (76 slagen na verrekening van handicap) , hetgeen nogmaals goed was voor een Brasserie-bon.

Maar, een kampioenschap zou geen kampioenschap zijn zonder de overige deelnemers; die andere  50 golfers die geen aanspraak konden maken op een kampioenstitel. Sommige koppels wisten nog met redelijke scores over de eindstreep te komen, maar voor anderen lag er onderweg veel pech op de loer, waardoor ze uiteindelijk meer slagen nodig hadden dan waarop ze vooraf hadden gehoopt. Om één van deze onfortuinlijke koppels een hart onder de riem te steken, was er ook een aanmoedigingsprijs. Deze ging naar Anita Groenman en Engbert Gotink!

Helaas kon het terras niet gebruikt worden vanwege de regenbuien, maar de prijsuitreiking in het clubhuis was ondanks de 1,5 corona-meter een gezellige aangelegenheid. Dank aan Peter Jager voor de organisatie, de Brasserie voor de hapjes en natuurlijk aan de greenkeepers die ervoor hadden gezorgd dat de baan er prima bij lag.

Óp naar het zondag 20 september als het clubkampioenschap foursomes (niet mixed) wordt gespeeld!

HM