Clubkampioenschappen mixed foursomes 5 september

Wat hadden ze er een mooi weer bij, de (gelegenheids-) koppels op 5 september aantraden voor de Clubkampioenschappen Mixed Foursomes. Degenen die vroeg moesten starten hadden wel wat last van de dauw door de baan, maar de greenkeepers hadden in alle vroegte de greens gesweept en de bunkers keurig aangeharkt, zodat er best te spelen viel. Het was totaal windstil, dus voor eventuele afzwaaiers was geen enkel excuus, maar natuurlijk zaten die er ook bij. En dan is het de kunst om relaxed te blijven. Door de spelvorm, je slaat om en om samen dezelfde  bal, is het natuurlijk wel zaak om elkaar geen verwijten te maken, maar voor zover wij weten zijn er deze dag geen relaties verbroken‚Ķ.

Het bleek, ondanks de prima omstandigheden, nogal moeilijk voor velen om een score van minder dan 100 slagen neer te zetten. Uiteindelijk slaagden hier slechts 5 koppels in. En zoals altijd was er weer een koppel dat met kop en schouders boven de rest uitstak. Annemarie van Dijken en Sjon Troudes hadden maar 84 slagen nodig voor 18 holes. Zij werden beloond met bloemen en een  horeca-bon. Ook de netto prijs (73 slagen!) was voor dit duo. De tweede prijs was voor Annemarie Smith en Ron Brink met 90 slagen.

Na het golfen was het goed toeven op het terras bij het clubhuis (hoewel sommigen wel even binnen naar de Grand Prix gingen kijken). Er waren heerlijke hapjes, waarvoor dank aan de horeca, en natuurlijk de nodige drankjes. De deskundige wedstrijdleiding reikte de prijzen uit en wees de aanwezigen op het laatste clubkampioenschap van het jaar, de par 3 kampioenschappen op 2 oktober a.s. Maar eerst zijn er op 11september nog de uitgestelde halve en hele finales van de Match Play kampioenschappen. Kortom, er valt nog genoeg te genieten op onze mooie golfbaan.

We danken Han en Peter wederom voor hun inzet als wedstrijdleiding en de greenkeepers voor het prepareren van de baan. En natuurlijk hopen we op een prachtige nazomer met nog veel mooie golfmomenten.