Clubkampioenschappen Mixed Foursomes 2017

Het zit erop! Alle clubkampioenschappen 2017 zijn gespeeld, de prijzen zijn verdeeld en de namen van de prijswinnaars kunnen worden bijgeschreven op de diverse bordjes in de hal van het clubhuis.

Het viel voorwaar niet mee, de mixed foursome wedstrijd afgelopen zaterdag. Door de overvloedige regenval van de laatste   weken, was de baan lastig te bespelen en vooral de rough was taai en drassig. Wee dan ook degene die daarin terechtkwam. Als de bal al terug te vinden was, was er maar één opdracht, terug naar de fairway, was het niet linksom dan wel rechtsom. Gelukkig mocht er zowel op de fairway als in de rough geplaatst worden, wat het tempo van het spel ten goede kwam, en zeker ook de sfeer in de flights. Want lastig blijft het, deze greensome strokeplay spelvorm, waarbij de partners om beurten  slaan. Je komt op plaatsen waar je anders nooit ligt en je hebt je er maar mee te redden. Anderzijds heeft de gezamenlijke inspanning om goede scores te halen ook z’n charmes.  En voor zover wij weten hebben alle (gelegenheids)koppels samen de eindstreep gehaald, en heeft de wedstrijd niet geresulteerd in echtscheidingen.

Eenmaal terug in het clubhuis zat de stemming er al gauw weer in. Er werd geanimeerd nagepraat met een drankje en Harrie’s voortreffelijke hapjes. Bert en Harry deelden voor het laatst de prijzen uit bij een clubkampioenschap. Volgend jaar zullen zij worden opgevolgd door ??

Het team Harry Oolders & Marja de Bruin veroverde de 1e prijs met 90 slagen. De tweede prijs was voor Steef Stevens & Hetty Meijs  met  96 slagen (tevens 1e prijs netto). Jan Tiesinga & Corrie van Wijk bezetten met 97 slagen de gedeeld derde plaats met Marjo Rademaker en Marc De Raedt.

Het was weer een mooi kampioenschap. En er ligt weer een heel jaar voor ons om een optimaal team samen te stellen en te trainen voor het clubkampioenschap mixed foursomes 2018! En last but not least, willen we Bert en Harry heel hartelijk bedanken voor de vele keren dat zij de clubkampioenschappen op perfecte, en geheel eigen,  wijze hebben begeleid.

De Winnaars ! Harry Oolders en Marja de Bruin

2e prijs bruto, 1e netto. Hetty & Steef (foto uit het archief)

[hm]