Clubkampioenschappen Matchplay (deel 2) 11 september

Een beetje bijzonder was het wel, een clubkampioenschap dat niet in één weekend kon worden afgerond en waarvan de halve en hele finales 3 weken na de eerste en tweede ronde moesten worden gespeeld. Maar dat was nu eenmaal het geval met onze clubkampioenschappen Matchplay. 

Uitgerust waren ze dus in elk geval wel, de spelers en speelsters die zaterdag 11 september aantraden voor de 3e en 4e rondes van deze clubkampioenschappen. Bij de dames was het so-wie-so al een bijzonder kampioenschap door de vele “byes”, waardoor alle halve-finalisten slechts 1 eerdere ronde hadden gespeeld. En nu won Annemarie Smith van Erna de Boer met 8/7, terwijl de partij van Anne-Marie van Dijken tegen Marlin Ruchti eindigde met 7/6 in het voordeel van Anne-Marie.

Sjon Troudes en Sietze Arends speelde een spannende partij die op hole 16 eindigde in het voordeel van Sjon (4/2). Harry Oolders en Bart Jan Jansen waren klaar op hole 15, met een score van 5/3 in het voordeel van Harry. 

Na een lange lunchpauze mochten de finalisten weer starten. Helaas begon de middag met een forse regenbui, maar daarna klaarde het op en liet de zon zich zelfs af en toe zien. Harry en Sjon speelden beiden goed, maar bij Harry begon het echt te lopen toen hij een putt van 12 meter maakte en ook nog een birdie. Het werd 3 up, en die voorsprong gaf hij niet meer uit handen. De bunker op hole 15 werd het Waterloo voor Sjon. Hij kwam er niet goed uit en verloor de hole en daarmee de wedstrijd. 

Ook bij de dames was het lange tijd 3 up voor Annemarie Smith. Anne-Marie van Dijken bood goed partij en wist de voorsprong in te krimpen tot 2 slagen. Helaas sloeg zij op hole 16 met haar tweede slag een bal out-of-bounds; het begin van het einde. Toen zij vervolgens ook nog in de bunker terechtkwam was het gebeurd. Annemarie Smith won de hole en daarmee de wedstrijd. 

Wij feliciteren de clubkampioenen Matchplay, Harry Oolders en Annemarie Smith van harte met hun overwinning. Het was een bijzonder kampioenschap met een te geringe deelname bij de dames, voorrondes bij de heren, een verregende en uitgestelde finaledag en daardoor veel te weinig publiek. We hopen dat het volgend jaar allemaal beter zal gaan. 

Aan de wedstrijdleiding, Han en Peter, heeft het niet gelegen. Zij hebben zich manmoedig door alle uitdagingen heen geslagen en een prima prestatie geleverd. Net als natuurlijk de winnaars, die werden gehuldigd met bloemen en cadeaubonnen. Harry maakte vervolgens een belofte aan Wally waar, dat hij zijn bloemen aan haar zou geven, mocht hij winnen. En ja, een man een man, een woord een woord!

De clubkampioenschappen van dit seizoen op de grote baan zijn hiermee allemaal afgerond. Rest ons nog het par 3 clubkampioenschap in het weekend van 2 en 3 oktober. We hopen dat het weer dan meewerkt en dat we een leuke laatste wedstrijd in deze reeks kunnen spelen. 

HM 

Happy Harry

Annemarie; clubkampioene Matchplay 2021

Harry Oolders, clubkampioen Matchplay 2021

Het valt niet mee, zo’n bunker

Peter voert de scores in!

Elleboogje