Match play 2022

Met het mes tussen de tanden, of toch niet….

Om nou te zeggen dat de spanning te snijden was in de eindpartij tussen Harry Oolders en Laurens Drijfhamer, is overdreven. Beide heren hadden duidelijk plezier in de wedstrijd, die spannend bleef tot op hole 17.

Wat eraan voorafging

Na voor sommigen een voorronde, hadden 16 heren zich geplaatst voor de zaterdagochtend-wedstrijd  van het clubkampioenschap Matchplay. Leuke flights en redelijk weer. Na een soms uitputtende strijd, bleven er 8 mannen die op zaterdagmiddag de kwart finale speelden. 

De dag van de waarheid

Op zondag werd er door de 4 overblijvers gestreden in de halve finale. Harry Oolders bleek te sterk voor Bert Gerding, die overigens op zaterdag een fantastische partij speelde. Laurens Drijfhamer nam het op tegen Joep Tieleman die dapper partij bood en slechts met 1 down verloor. 

De eindstrijd tussen Harry Oolders en Laurens Drijfhamer, op zondagmiddag, dreigde ook al zo’n uitputtingsslag te worden. De heren hielden elkaar aardig in evenwicht maar Laurens won hole 16 en ging met 1 up naar hole 17. Twee mooie afslagen vóór op de green, en toen kwam het aan op het putten.

Een verlaat verjaardagscadeau ..

Het was niet makkelijk, de putt moest een heel eind omhoog de green op. Er bleef voor beide heren na de eerste lange putt nog een ‘tester’ over. Laurens kwam van boven, maar zijn bal rolde mooi de hole in. Harry probeerde hetzelfde van de zijkant, maar helaas; ‘net niet’. 

De beslissing viel dus op de 17e hole. Laurens, die zaterdag zijn verjaardag vierde mag zich dus Clubkampioen Matchplay 2022 noemen! 

Bloemen en bitterballen

En toen de nazit op het terras, met uiteraard de prijsuitreiking! Er waren mooie worden van wedstrijdleider Peter Jager en cadeaubonnen voor de nummers 1 en 2. Zoals gebruikelijk was er ook een mooie bos bloemen voor de winnaar. Daar kan Laurens mee thuiskomen….

Maar eerst nog een drankje. En daarbij kwamen dus ook die bitterballen op tafel, voor zowel de spelers als de supporters. Waarvoor dank aan de wedstrijdleiding!

What’s next

In het weekend van 3 en 4 september is het volgende clubkampioenschap; Stroke play! Bij de heren hebben zich hiervoor al 30 gegadigden gemeld. Maar bij de dames kunnen we nog wel wat enthousiaste speelsters gebruiken. Geef je op; want ook hier geldt; we kunnen niet allemaal winnen, maar we kunnen wel allemaal een paar leuke wedstrijden spelen! 

Enthousiaste supporters

En mocht je niet kunnen of willen golfen dat weekend, dan is het altijd leuk om de spelers aan te komen moedigen! Ook dit weekend waren er enthousiaste supporters, en juist hun aanwezigheid geeft kleur aan de kampioenschappen bij Holthuizen!

HM