Clubkampioenschappen Matchplay 14 en 15 september

Ook tijdens de clubkampioenschappen Matchplay konden de deelnemers niet klagen over het weer. Op zaterdag scheen de zon, waren vriendelijke wolkjes in de lucht en er was weinig wind. Op zondag was het iets bewolkter, maar ook droog en windstil. Kortom ideale omstandigheden voor een uitdagend clubkampioenschap.

Terwijl er bij de heren soms 2 voorrondes moesten worden gespeeld om in aanmerking te komen voor deelname, hadden zich bij de dames  slechts 14 golfsters opgegeven voor deze clubkampioenschappen. Nadat zich vervolgens, na de inschrijfdatum, 4 dames met diverse gezondheidsklachten hadden teruggetrokken, bleven er uiteindelijk maar 10 deelneemsters over. Dit betekende dat  alleen de vier hoogste handicapsters  ’s ochtends een partij moesten spelen. De andere 6 dames kregen een “Bye” en konden dus uitslapen, om vervolgens fris aan te treden tegen onder meer de twee winnaressen van de ochtend. Helaas was er ook voor de middagpartij nog een afzeggen, dus weer een Bye. De organisatie was terecht teleurgesteld met de geringe vrouwelijke deelname en hoopt op een hoger ambitieniveau (en minder zieken) voor het volgende jaar! Overigens was er ook bij de heren een smetje op het kampioenschap, omdat één van de deelnemers niet kwam opdagen. Dus ook daar een Bye. Jammer, jammer!

Heel verheugend was het dat de jeugd goed vertegenwoordigd was tijdens deze kampioenschappen en ook in de finale zagen we twee jeugdspelers; Aniek Martini en Joep Tieleman.

Op zaterdagochtend traden de eerste heren en dames aan om in een één op één strijd om de winst per hole te beslissen wie de sterkste was. ’s Middags werd dat kunstje nog eens herhaald door 8 heren en 8 dames. Op zondagochtend speelden 4 heren en 4 dames de halve finale. ’s Middags barstte de strijd tussen de finalisten los: Aniek Martini tegen Annemarie Smith en Joep Tieleman tegen  Harry Oolders. Het was een spannende strijd, die, zoals gebruikelijk, door een aantal toeschouwers werd gevolgd.

Bij de heren viel de beslissing op hole 14 waar Harry Oolders een mooie slag naar de green had vanuit een moeilijke ligging tussen de bomen. Joep lag er beter voor en sloeg zijn bal ook op de green, maar  helaas miste hij zijn putt voor de winst van de hole, dus won Harry met 5/4 . De finale bij de dames eindigde op hole 16 met een 3/2 overwinning voor Aniek Martini.

Toen alle deelnemers en toeschouwers zich weer in het clubhuis hadden verzameld, alwaar Harrie van der Es zijn traditionele borrelhapjes serveerde, volgde de prijsuitreiking. Er waren bloemen, enveloppen en mooie woorden voor de nummers één en twee. De kampioenen bedankten de wedstrijdleiding en de horeca en het bleef nog lang gezellig in het clubhuis.

En weer is een clubkampioenschap afgestreept van de kalender. Nu alleen nog het Par 3 clubkampioenschap op 12 en 13 oktober a.s. We hopen op veel deelnemers en toeschouwers!

2e prijs dames: Annemarie Smith

1e prijs dames, Aniek Martini