Clubkampioenschappen Kleintje Holthuizen 2017

“This is a game of misses. The guy who misses the best is going to win” – Ben Hogan

Waar de weergoden vorige week nog zorgden voor heerlijk nazomerweer, kletterde de regen afgelopen zaterdag op de geprikte fairways van Kleintje Holthuizen. Twintig dames en zesenveertig heren stonden in vol regen-ornaat klaar om af te slaan. Hoewel niemand zich enige illusies maakte om zich te meten met de bekende topspelers- en speelsters van Holthuizen, kon je merken dat het toch een clubkampioenschap was en niet een doordeweekse gezelligheidswedstrijd. Zo hoopte de eerste groep mannen op zaterdag (starttijd 12.30 uur) dat de tweede groep (15.00 uur) minstens net zoveel regen zou krijgen als zij. Met het competitieve karakter van de deelnemers zat het dus wel goed.

De cut lag op de beste negen dames en achttien heren, die op zondag twee keer achttien holes speelden. Waar de scores op zaterdag matig waren (uitzonderingen daargelaten: Aniek Martini-level Par, Leen van Wijk +4, Bart Johannes-Hole in One), was de hoop op beter spel aanwezig. De zon was aan het stralen en ondertussen wist je wel welke club je moest pakken. De pinposities waren immers nog hetzelfde. Ben Hogan zou echter Ben Hogan niet zijn geweest als bovenstaande uitspraak onjuist zou zijn. Wij golfers zoeken menig excuus voor onze missers, zoals u weet, en op zondag was dat de harde wind. Kleintje Holthuizen veranderde van een mooie glooiende baan in een grote ontembare draak, voor maar weinig ridders weggelegd. Uiteindelijk mogen we de volgende dappere strijders van harte feliciteren en bedanken:

• Dames 1e plaats: Aniek Martini
    Dames 2e plaats: Annemarie Smith