Clubkampioenschappen foursomes

Een stralende zon, daar hadden we wel op gehoopt tijdens deze eerste clubkampioenschappen van het jaar. Maar er was een scherpe tweedeling in het land en terwijl in het westen de zon uitbundig scheen,  moesten wij het doen met wolkenluchten en een beetje gemiezer. Maar daarom niet getreurd, vanaf 9.56 uur gingen de 37 teams de baan in om de strijd aan te gaan in de clubkampioenschappen foursomes. Sommige koppels spelen al jaren met elkaar, anderen hadden speciaal voor deze gelegenheid een sportieve partner gevonden, maar allemaal probeerden ze vol enthousiasme een mooie score neer te zetten.

Uiteindelijk is het natuurlijk maar enkelen gegeven om mee te doen voor de eindzege. Bij de dames was het, zoals vaker in het verleden, de flight van Annemarie Smith en Anne-Marie van Dijken die met de eer gingen strijken, met een totaal van 96 slagen.  Goede tweede werden Barbara De Raedt en Marjo Rademaker (102 sl.).

Bij de heren waren er verrassende winnaars. Henk van der Goot en Nils Labordus  op de eerste plaats met 85 slagen. De “jonkies” Thomas Labberton en Wouter Krielen gingen er met de tweede prijs vandoor (89 sl.).

Er waren bloemen en enveloppen met tegoedbonnen voor de horeca, maar bovenal veel blije gezichten. Want voor het eerst sinds het begin van de pandemie, mochten we weer (aan tafeltjes van vier) met ons allen nagenieten op het terras, of zelfs binnen in de Brasserie. Alle deelnemers aan de wedstrijd kregen bij binnenkomst een borrelplankje, en het was als vanouds gezellig.

Deze wedstrijd werd gebruikt als “fieldlab” om te kijken of er weer een groter deelnemersveld, een  prijsuitreiking en een nazit mogelijk zou zijn. We twijfelen er niet aan of dit experiment geslaagd is, maar daar horen we t.z.t. meer van.  Wij vonden het in ieder geval een groot succes. Voor nu willen wij vooral de winnaars feliciteren en de wedstrijdleiding (Peter Jager en Han Holtman) bedanken voor hun inzet en begeleiding. En natuurlijk kijken we uit naar de volgende clubkampioenschappen (Strokeplay op 26 juni)!

HM