Clubkampioenschappen foursomes, 20 september

Wie had dat ooit kunnen denken, dat de ontknoping van het Foursome Kampioenschap van 20 september 2020, zou plaatsvinden in een zinderende Play Off tussen drie teams…. Maar daarover later meer..

Het was een prachtige zondag, met de nadruk op ‘zon”. Geweldige omstandigheden voor het jaarlijkse clubkampioenschap foursomes, waarvoor zich 66 deelnemers hadden gemeld (28 dames en 38 heren).

Dames- en herenflights startten om en om, waarbij de hogere handicappers eerst aan de beurt waren. De favorieten komen dan als laatsten binnen, en de verwachting was, dat de winnaars zich in die flights zouden bevinden. Bij de dames was dat het geval; Annemarie Smith en Anne-Marie van Dijken zetten de beste score neer (95 slagen), en gingen er dus met de eerste prijs vandoor. De netto prijs (78 sl.) was voor het team van Jolande Hollander met Hetty Meijs. Dit team behaalde ook de tweede prijs met 100 slagen.

Bij de heren was het spannender, na 18 holes waren er drie teams die met 88 slagen binnenkwamen, te weten: Berend Thijs/Jan Tiesinga, Jan Dijkema/Bram Pruis en Laurens Drijfhamer/Bert Gerding. De beslissing moest dus vallen in een Play Off over hole 1, 3 en eventueel 7. Jan Dijkema en Bram Pruis waren al een behoorlijke tijd binnen; zij zaten al aan de bitterballen toen ze werden opgeroepen weer de baan in te gaan. De anderen zaten nog iets meer in het wedstrijdritme, maar dat bleek uiteindelijk geen doorslaggevende factor. Alle teams hadden misschien wat last van wedstrijdzenuwen, want van de eerste afslagen moesten ze het niet hebben. Uiteindelijk was er geen verschil, iedereen kwam met een gelijke score van de green af, dus óp naar hole 3. Daar viel dan ook de beslissing, door een mooi puttje van Bram Pruis. Het team Dijkema/Pruis mag zich dus clubkampioen Foursomes 2020 noemen. Beide andere teams eindigden op een gedeeld tweede plaats. De netto prijs ging ook naar Jan Dijkema en Bram Pruis (73 slagen).

En er was nog een verrassing; Berend Thijs had een prachtige hole-in-one geslagen op hole 15! Dus voor hem was er de traditionele fles “Schrobbeler” en vermelding in het hole-in-one register en uiteraard ook op het bordje in het clubhuis. Alle golfers kregen namens Berend een drankje aangeboden.

Het was, ondanks de Corona-afstand, gezellig toeven op het terras van het clubhuis. De borrelplank die de Brasserie voor alle flights verzorgd had was een welkome aanvulling  naast de drankjes.

Al met al weer een clubkampioenschap om met veel plezier op terug te kijken.  Dank aan de wedstrijdleiding (Peter Jager) voor de uitstekende organisatie en natuurlijk aan de greenkeepers die ervoor gezorgd hadden dat de  baan er tóp bij lag.

HM

De winnende dames!
Play off gewonnen, een verdiende 1e prijs!