Clubkampioenschappen foursomes

Zondag 2 juni was het zover, de eerste clubkampioenschappen van 2019. We trapten af met de foursomes, een strokeplay wedstrijd voor flights van respectievelijk 2 dames of 2 heren.  Bij deze spelvorm wordt vooraf gekozen wie op de even of oneven holes afslaat. Dat kan een strategische keuze zijn als iemand bijvoorbeeld moeite heeft met de afslag op hole 8 (over de vijver). Hij/zij laat dan zijn partner liever op de even holes afslaan, hoewel dit niet altijd helpt……(sprak de ervaringsdeskundige).

Om 10 uur mochten de eerste koppels al aantreden, en zij hadden als voordeel dat het op dat moment nog redelijk koel was, iets waarvan latere flights helaas niet konden profiteren. Want het werd een zinderende 29 graden. Gelukkig stond er wel een verkoelend windje, maar daarmee werden de ballen dan wel weer weggeblazen naar soms minder fortuinlijke liggingen.

Zo’n 4 uur na vertrek kwamen de eerste flights weer binnen. Ze werden onthaald op het terras met  een heerlijke door Harrie en Ali verzorgde borrelhap. Dat daarbij de dorstige kelen goed gesmeerd moesten worden sprak voor zich…bier, fris, wijn, als het maar veel was. Want je lichaam schreeuwt om vocht na zo’n langdurige sportieve prestatie in de zon. Zo hadden ook Sjon Troudes en Jeroen Hulshoff al een paar biertjes weggeklokt, toen bleek dat ze weer de baan in moesten voor een play off. Hun score van 84, waarmee ze “leader in the clubhouse” waren, was dezelfde score als waarmee Harry Oolders en Berend Thijs binnenkwamen. De beslissing moest vallen op de 19e hole, alwaar Berend Thijs een onwaarschijnlijk lange birdy-putt maakte.

Bij de dames was het minder spannend. Annemarie Smith en Anne-Marie van Dijken waren met overmacht de sterksten, met een score van 95 slagen. Op grote afstand volgden de teams van Corrie van Wijk met Lon van der Heide en het team  Jitske Pranger/Ietje Veldman met beiden 108 slagen. Zij behaalden een gedeeld tweede prijs.

Netto prijzen waren er voor beide Annemarie’s (82) en team Hulshoff/Troudes (één onder de baan, 72).

Na de prijsuitreiking bleef het nog lang gezellig op het eerder genoemde terras. We kijken alweer uit naar de volgende clubkampioenschappen op 6 en 7 juli a.s. (strokeplay individueel).

HM

De kampioensputt van Berend Thijs