Boek starttijden online en niet via het secretariaat en/of horeca!

Het blijkt dat nog veel mensen het secretariaat of de horeca bellen om een starttijd te boeken. Dit is, gezien de werkdruk, onwenselijk. We hebben een prima systeem om online starttijden te boeken en willen alle golfers aanmoedigen om dit te gebruiken! Hieronder de instructies voor leden en handicapregistratieleden om dit via de website te doen, gasten kunnen boeken via reserveren starttijd/gasten:

Een starttijd boeken

Hieronder de stappen die gevolgd moeten worden om een startijd te boeken:

1. Inloggen op de Holthuizen website met gebruik van de gebruikersnaam en wachtwoord;
  3. Klik op de icon van een kalender en kies een datum waarop je wilt spelen;
  4. Kies een baan waarop je wilt spelen (Holthuizen Hoofdbaan of Holthuizen Par 3);
  5. Door op te klikken geef aan of je 9 of 18 holes wilt spelen;
  6. Er verschijnt nu in de vorm van een grid een weergave van jouw mogelijke starttijden overeenkomstig de keuzes die je hebt gemaakt. Door op “lijst” te klikken verschijnt het overzicht in een andere vorm
  7. Klik op de starttijd van je keuze;
  8. Nu verschijnt jouw starttijd met de mogelijkheid om tot maximaal 3 spelers toe te voegen.
  9. Door de eerste letters van de naam van de toe te voegen speler in te typen verschijnt een lijst van alle spelers wiens naam die dezelfde letters bevatten – dit kunnen leden, vrije golfers of bekende gasten. Door op degene te klikken die mee gaat spelen wordt hij of zij toegevoegd aan de flight. Door op “Introductie” of “Gastspeler” verschijnt een scherm waarin je alle relevante persoonsgegevens in kunt voeren. Voor de mogelijkheid “Vrienden” zie tekst hieronder.
  10. Klik op “Reservering inboeken”.

Het wijzigen of annuleren van een starttijd

2. Klik op “reserveren”;
  3. Klik op “Mijn Reserveringen”
  4. Nu zie je een lijst van jouw reserveringen met in rood de tekst Starttijd annuleren. (Een startijd gegenereerd als gevolg van een inschrijving voor een wedstrijd bevat geen rode tekst en kan op deze wijze niet geannuleerd worden.)
  5. Als je wilt annuleren klik dan op de rode tekst;
  6. Er verschijnt nu een scherm waarmee je de annulering kunt voltooien;
  7. Geef eerst aan de reden van de annulering;
  8. Vervolgens kies je of je alleen jezelf wilt uitschrijven of de hele flight. Heb je op een van de mogelijkheden geklikt dan is de annulering compleet.

Het wijzigen van een bestaande boeking is niet mogelijk. De huidige boeking zal geannuleerd moeten worden en een nieuwe boeking worden gemaakt.

Vrienden

Vele leden spelen vaker met een groep vrienden. De optie “Vrienden” binnen het systeem geeft een lid de mogelijkheid om zijn of haar groep vrienden in een lijst vast te stellen. Om dit te doen gaat men als volgt te werk;

2. Klik op “reserveren”;
  3. Klik op “mijn profiel”
  4. Onder de tekst Mijn vrienden wordt de mogelijkheid geboden om andere leden, vrije golfers of gasten op te zoeken door een aantal letters van de naam in te typen;
  5. Heb je de vriend gevonden klik dan op “Toevoegen als vriend” en zal die gekozen persoon in jouw lijst van vrienden verschijnen.

In het vervolg, Bij het boeken van een starttijd heb je bij stap 9 de mogelijkheid om op Vrienden te klikken. Hiermee verschijnt jouw vriendenlijst en kan je uit die lijst medespelers selecteren.