Afscheidsreceptie Harrie en Ali van der Es

De stemming was geanimeerd en het aantal bezoekers groot, tijdens de afscheidsreceptie van Harrie en Ali van der Es, op zondag 22 december. Veel leden van Golfclub Holthuizen, maar ook ex-leden en andere vrienden en kennissen van Harrie en Ali hadden de weg naar het Wapen van Drenthe weten te vinden. In de loop van de bijna 25 jaar dat zij de horeca in het clubhuis van Golfclub Holthuizen in Roden runden, hebben zij veel mensen zien komen en soms gaan en in sommige gevallen ook weer terugkomen, zoals Harrie later nog in zijn afscheidspraatje aanhaalde. En veel van deze mensen waren er zondag bij om Harrie en Ali nog éénmaal in het zonnetje te zetten.

De voorzitter, Rieks Perdok, had warme woorden voor het echtpaar Van der Es en overhandigde hen een lidmaatschap voor “zolang zij dat willen”. Harrie en Ali krijgen immers na hun pensionering meer tijd èn zij houden allebei erg van het golfspel. Alhoewel ze daar gedurende hun werkzame leven weinig tijd voor hadden. 6 dagen per week en vele uren per dag stonden zij klaar voor hun gasten in het restaurant van Holthuizen. Rieks had uitgerekend dat zij er samen zo’n 100.000  werkzame uren op hadden zitten. En dat waren niet alleen horeca-uren. Harrie en Ali namen ook de ontvangst van gasten en de verkoop van greenfees op zich als het secretariaat gesloten was. Daarnaast hielden zij een oogje op de baan en bewaakten zij (en vooral Ali heeft hier een grote rol in gespeeld) de tee-sluiting bij de wedstrijden. Symbolisch kregen zij daarom uit handen van Sytze Rijpstra en Peter Jager het bordje dat tijdens wedstrijden aangaf dat de eerste hole (!) gesloten was. De achterkant was rood gemaakt wat staat voor het verleden en de voorkant groen voor een goeie toekomst.

Engbert Gotink gaf Harrie en Ali namens de seniorencompetitie een “Bartje” , het symbool van de Ryder-cup die de senioren jaarlijks aan het einde van het zomerseizoen spelen. Deze wedstrijd werd immer opgeluisterd met een smakelijk stamppot buffet, bereid door chef-kok Harrie!

Marc De Raedt gaf het scheidende echtpaar namens een groep heren die op donderdagen golfen een bos bloemen.  Op donderdag hadden zij namens dezelfde heren een hotelbon ontvangen uit handen van Henk Heijkens.  Ook het team dat Harrie en Ali al gedurende bijna 14 jaren ondersteunde, bestaande uit Shanna, Wally en Jolanda kreeg een bloemetje en een envelop met inhoud. Dezelfde dames en kregen ook van de voorzitter bloemen, en een cadeaubon. Voor de schoonmaakster was er een fles wijn.

Maar het grootste cadeau was voor de Cliniclowns! Harrie en Ali hadden namelijk gevraagd om een bijdrage voor deze Stichting in plaats van een cadeau. Genodigden konden een bijdrage doen in een bus, of storten op een speciaal rekeningnummer van de Stichting Cliniclowns. De stand van zaken aan het begin van de afscheidsreceptie was een bedrag van € 1680,- maar de verwachting is dat daar nog het één en ander bijkomt. Een prachtig cadeau en een geweldig goed doel. En een groots gebaar van Harrie en Ali!

Harrie dankte allen voor hun aanwezigheid, de mooie woorden, de cadeaus en natuurlijk de bijdragen voor Stichting Cliniclowns. Een speciaal compliment gaf hij nog aan het ensemble “Par 3” dat de muzikale omlijsting op sfeervolle wijze verzorgde.

Golfclub Holthuizen zal moeten wennen aan een horeca zonder Harrie en Ali. En Harrie en Ali zullen ook moeten wennen aan een nieuwe fase in hun leven. Bestuur, medewerkers en leden van Golfclub Holthuizen wensen  hen alle goeds en hopen hun nog vaak terug te zien op de golfbaan van Holthuizen of als gast in het clubhuis!

Kijk ook op //www.ditisroden.nl/pages/meer2.php?n_id=27572#jump voor meer foto’s van deze afscheidsreceptie.