1e clubkampioenschappen par 3 op “Kleintje Holthuizen”

Afgelopen weekend is het eerste kampioenschap op de nieuwe par 3 baan gespeeld. Maar liefst 20 dames en 46 heren hadden zich hiervoor opgegeven. Om de wachttijden voor iedereen te beperken hadden we besloten om op zaterdag drie voorrondes shotgun te spelen. De dames speelden hun 18 holes in een heerlijk weertje, de tweede groep (heren) kreeg al wat regen over zich heen en de derde groep (heren) kwam helaas doorweekt binnen. De beste 9 dames en 15 heren plaatsten zich voor zondag, waar ze maar lieft 2x 18 holes gingen spelen. Door gelijke stand gingen er zelfs 18 heren door. (Kritische opmerking: Als je je opgeeft voor een meerdaagse wedstrijd, zorg er dan voor dat je de tweede dag dan ook echt aanwezig kunt zijn!)

Hole-in-one! Tijdens de “voorrondes” op zaterdag sloeg Bart Johannes een hole-in-one op hole 12!! Hij verdiende hiermee helaas geen auto, maar wel een heerlijke fles champagne! En natuurlijk de eeuwige roem om als eerste lid tijdens de clubkampioenschappen par 3 een hole-in-one te slaan.

Bij de dames was het toernooi helaas niet spannend. Aniek Martini zette met een rondje 54 de rest van het veld gelijk op grote achterstand. (En 54 betekent dat je de baan speelt!) Ze liet twee bogey’s, twee birdies en maar liefst 14 parren noteren. Deze voorsprong gaf ze niet meer uit handen. Annemarie Smith en Marjo Rademaker eindigen op de tweede en derde plaats.

De heren waren meer aan elkaar gewaagd met drie leiders na dag 1. Harry Oolders, Max Palfenier en Leen van Wijk deelden de eerste plaats met een rondje 58. Tijdens rond 2 en 3 ruilden er nog aardig wat spelers van plaats , maar Harry Oolders bleek toch de sterkste. Op 6 en 7 slagen achterstand volgden respectievelijk Marc de Raedt en Sjon Troudes.

Kleintje Holthuizen is echt een aanwinst voor onze baan en hopelijk volgen er nog vele prachtige kampioenschappen!!

Volledige uitslag staat op de site: Hoofdmenu “Competitie ngf clubuitslagen ” en daarna naar “meerrondenoverzicht”

Zaterdag 14 oktober het laatste kampioenschap van het seizoen. Dan worden de mixed foursomes gespeeld en je kunt je nog opgeven!

KLIK OP ONDERSTAANDE LINK VOOR DE FOTO’S EN HET WEDSTRIJDVERSLAG VAN DE PR COMMISSIE: //golfclubholthuizen.nl/clubkampioenschappen-kleintje-holthuizen-2017/