Running dinner. 3 augustus 2019

De running dinner wedstrijd is, ook gezien het aantal van 52 deelnemers, een van de meest populaire wedstrijden van het jaar. Welke wedstrijd kent meer inschrijvingen? Het is een wedstrijd maar het sociale aspect en het samen genieten van de culinaire verrassingen is minstens zo belangrijk

Leo en zijn crew hadden er weer een bijzonder leuk evenement van gemaakt. Een 18-holes teamwedstrijd onderverdeeld in drie keer zes holes. Iedere set van zes holes had een eigen wedstrijdvorm, variaties op foursomes en greensomes. Tijdens iedere zes holes mocht ook nog eens  een joker worden ingezet voor extra punten.

Leo in zijn element

Jan Dijkema en ik mochten samen met Hannie en Rob Eylander starten op hole 5 nadat we op de tee een lekkere amuse hadden gekregen. Een beetje afhankelijk waar je was gestart, op hole 1 of op hole 5, werd je verrast met één van de andere gangen van het diner; een voorgerecht, hoofdgerecht, kaasplankje en tenslotte een lekker nagerecht. Harrie en Ali hadden dat met behulp van Wally, Channa en Jolanda weer uitstekend voor elkaar.

Uiteindelijk moesten er ook nog prijzen worden uitgereikt aan de teams die de meeste punten hadden verzameld. Jolande Hollander en Lien Stuurwold gingen na het behalen van 47 punten met de eerste prijs naar huis. De tweede prijs met 46 punten was voor ons en dus werd ons, zoals gebruikelijk, gevraagd een kort verslagje  te  schrijven.

Het was een fantastische middag met een bijzonder slot: Henk Bouwland en Marc De Raedt vroegen Harrie, Ali, Wally, Channa en Jolanda naar voren te komen. Zij vroegen aandacht voor het feit dat dit de laatste inbreng van Harrie en Ali aan de runner dinner wedstrijd was en bedankten hen en hun team met een bloemetje. Uiteraard werd dit met applaus begeleid.

Ik denk dat ik namens alle deelnemers spreek wanneer ik de hoop uitspreek dat de runner dinner wedstrijd nog jaren lang een traditie blijft.

Bram Pruis

1e prijs Jolande Hollander en Lien Stuurwold

2e prijs Jan Dijkema en Bram Pruis

3e prijs Boudewijn en Jacqueline Zwegers

team Harrie en Ali in de bloemetjes gezet!

Gezelligheid in de baan